چیلر چگونه کار می کند؟
در این صفحه در مورد اینکه چیلر چگونه کار میکند آشنا میشویم .
چیلر به دستگاهی (سیستمی) گفته میشود که از طریق انجام یک سلسله فرآیند در سیکل تبرید تراکمی یا جذبی گرما را از سیال واسط (معمولاً آب) میگیرد و باعث سرد شدن آن میشود. این مایع میتواند از طریق مبدل حرارتی به تجهیزات خنککننده یا فرآیندهای صنعتی دیگری منتقل شود.
از چیلرها بطور گسترده برای تهویه مطبوع تابستانی در پروژههای مسکونی، اداری – تجاری، فرهنگی – تفریحی، ورزشی، صنعتی و … استفاده میشود.
چیلر چگونه کار میکند
نحوه کارکرد چیلرها چیلر چگونه کار میکند
کارکرد چیلر براساس سیکل تبرید تراکمی یا جذبی است که با گرفتن گرما از سیال واسط (معمولاً آب) و انتقال آن به مبدل تجهیزات تهویه مطبوع تابستانی یا دستگاههای صنعتی باعث ایجاد سرمایش میشود.
در سیکل تراکمی، تولید سرمایش بر اساس تبخیر و تراکم و تقطیر و انبساط مبرد میباشد که در طی این چهار فرآیند گرما از سیال واسط گرفته شده و تولید سرمایش میشود.در سیکل جذبی تولید سرمایش بر اساس ایجاد خلاء و کاهش دمای تبخیر مبرد و استفاده از ماده جاذب جهت جذب بخار مبرد میباشد.
چیلر چگونه کار میکند
چیلر چگونه کار میکند
چیلرها چه مزایایی دارند؟ چیلر چگونه کار میکند
- ظرفیت بالا چیلر چگونه کار میکند
- همراه داشتن مولد برودت یا حرارت چیلر چگونه کار میکند
- کانال کشی و لوله کشی چیلر با متریال های متفاوت و سازگار با نیاز
- امکان کنترل جداگانه هر کانال، با وجودی که چیلر یک سیستم مادر است که همه کانال ها را در خود جای میدهد.
- تولید صدای کم
- صرف انرژی کم چیلر چگونه کار میکند
بخش های مختلف یک چیلر چیلر چگونه کار میکند
چیلر یک مجموعه واحد تشکیل شده از اجزای متعدد و گوناگون است. بخش های مختلف چیلر به این ترتیب هستند:
- اواپراتور چیلر چگونه کار میکند
- کمپرسورچیلر چگونه کار میکند
- کندانسور چیلر چگونه کار میکند
- مخزن نگهدارنده چیلر چگونه کار میکند
- پمپ چیلر چگونه کار میکند
- فن ها
- شیر انبساط چیلر چگونه کار میکند
- صفحه کنترل
- جذب کننده
- هواساز
- ژنراتور
انواع چیلر کدامند و نحوه کار هر نوع به چه شکل است؟
چیلرها در دو نوع جذبی و تراکمی تولید میشوند. این اسم ها در واقع به نحوه کار آنها باز میگردد. به این شکل که چیلر جذبی با انرژی حرارتی و چیلر تراکمی با انرژی الکتریکی کار و فعالیت میکند.
چیلر تراکمی چیست؟ چیلر چگونه کار میکند
چیلر تراکمی به این نحوه کار میکند که کندانسور چیلر ابتدا گاز را متراکم کرده و بعد آن را به سمت کندانسور هدایت میکند تا گاز را به مایع تبدیل کند. سپس مایع وارد اواپراتور میشود که فشار کمتری نسبت به محیط قبل دارد. این کاهش باعث تبخیر مایع شده و به دنبال گرفتن حرارت مورد نیاز برای تبخیر از قسمت خنک کننده، باعث ایجاد سرما در مناطقی میشود که در تماس با قسمت خنک کننده هستند.
چیلرهای تراکمی خود به دو دسته چیلرهای آب خنک و هوا خنک تقسیم میشوند. البته که تقسیم بندی دیگری برای چیلرهای تراکمی وجود دارد که بر اساس کمپرسور آنهاست: چهار نوع:
- اسکرال یا حلزونی
- اسکرو یا مارپیچی
- پیستونی یا ضربهای یا رفت و برگشتی
- و سانتریفیوژ یا گریز از مرکز
بنابراین هنگامی که از چیلر آب خنک اسکرو صحبت به میان میآید منظور یک چیلر تراکمی آب خنک با کمپرسور اسکرو است.
چیلر جذبی چیست؟ چیلر چگونه کار میکند
در چیلر جذبی به جای کمپرسور از جذب کننده (Absorber)، پمپ و مولد حرارتی (ژنراتور) استفاده میشود. در واقع این سه عامل جایگزین عامل کمپرسور شدهاند. بیشترین مادهای که به عنوان خنک کننده یا مبرد در چیلرهای چذبی استفاده میشود لیتیوم برماید است.
نحوه کار چیلر جذبی به این شکل است که بخار آب توسط لیتیوم برماید جذب شده و این بخار بین فازهای گاز و مایع در جریان قرار میگیرد و در نهایت برای تبخیر خود، حرارت محیط خنک کننده را میگیرد و دمای همان محیط را کاهش میدهد.
دسته بندی دیگری نیز برای چیلرها وجود دارد و آن به فاز ماده مبرد در چیلر وابسته است: چیلرهای آب خنک، هوا خنک و تبخیری انواع چیلرها از این نظر هستند.در چیلرهای جذبی نیز چرخه اصلی و اولی بین اواپراتوار، جذب کننده یا ابزوربر و پمپ و مبدل حرارتی، کندانسور و شیر انبساط اتفاق میافتد.
تعمیر چیلر، تخصصی و حرفه ای چیلر چگونه کار میکند
سرویس و تعمیر چیلر، خدمتی پرتفاضا در فصلهای گرم و سرد سال است. برای انجام تعمیر چیلر (متناسب با نوع آن که میتواند چیلر جذبی یا چیلر تراکمی باشد) میتوانید درخواست تعمیر و سرویس انواع چیلر خود را از طریق بخش تماس با ما با کارشناسان ما در میان بگذارید تا پس از ثبت درخواستتان، تعمیرکاران حرفه ای ما در محل مورد نظر شما حضور پیدا کنند.
این وسایل یکی از عوامل مهم و موثر در بهینهسازی مصرف انرژی بخصوص برای ساختمان ها می باشد و در مراکز صنعتی هم که با تولید برودت باعث خنک سازی و افزایش راندمان دستگاه ها و تجهیزات کارخانجات صنعتی می شوند.
در واقع طرز کار چیلر به شکلی است که با کمترین میزان مصرف انرژی بیشتری سطح بازدهی را به همراه دارد.
این وسیله دارای مکانیزم بسیار پیچیدهای است و سرویس و تعمیرات آن نیز از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است
به همین دلیل است که بسیاری از ساختمان ها و مراکز صنعتی که از انواع مختلف چیلرها استفاده میکنند، برای تعمیرات چیلر نیاز به یک تعمیرکار ماهر دارند تا در طرز کار و نحوه کارکرد چیلر خللی ایجاد نشود.
شما می توانید از طریق لینک زیر با همکاران ما به صورت مستقیم ارتباط برقرار نمایید، و مشاوره لازم را در زمینه طرز کار انواع چیلر و نحوه عیب یابی این وسیله دریافت نمایید.
تماس با تعمیرکار چیلر
نحوه کار چیلر چگونه است چیلر چگونه کار میکند
بطور کلی نحوه کار چیلر و یا طرز کار چیلر بستگی به مواردی دارد که در این بخش به آن اشاره می کنیم.
به طور کلی چیلر دستگاهی است که حرارت را از مایع مبرد که معمولا آب می باشد طبق سیکل تبرید جذبی یا تراکم بخار زدایی میکند.
انواع مختلف چیلر در مکان های مختلفی مانند ساختمان ها و یا مراکز صنعتی به عنوان وسیله سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار میگیرند.
در واقع چیلرها بر اساس فاکتورهای مختلفی دستهبندی میشوند که در زیر ما آنها را به سه دسته کلی تقسیم بندی کرده ایم :
- تقسیم بندی چیلر ها بر اساس نوع سیکل تبرید
- تقسیم بندی چیلرها بر اساس شکل خنک شدن ماده مبرد
- تقسیم بندی چیلرها بر اساس ظرفیت ولتاژ دستگاه
- طرز کار چیلر در مورد هر کدام از این دسته بندی ها می تواند متفاوت باشد، انواع مختلف چیلر در مکانهای مختلفی کاربرد دارند به عنوان مثال مینی چیلر ها در ساختمانهای کوچک اداری
- مسکونی و تجاری استفاده میشود.
طرز کار چیلر جذبی چیلر چگونه کار میکند
به طور کلی چیلرهای جذبی یکی از انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی هستند که منبع تامین انرژی در آن حرارت و ژنراتور می باشد.
در واقع میتوان گفت که طرز کار چیلر های جذبی به این صورت است که گازهای حاصل از تبخیر مایع مبرد توسط ماده جاذب که اصولا لیتیوم بروماید می باشد، طی سیکل جذبی در سیال اولیه یا تبخیر کننده جذب میشود.
و این نکته را به خاطر داشته باشید که چیلرهای جذبی مورد استفاده در مراکز صنعتی و کارخانجات مختلف دارای دو نوع ماده جاذب میباشند :
- سیکل لیتیوم بروماید – آب
- سیکل آمونیاک – آب
- طرز کار چیلر جذبی
- نحوه کار چیلر جذبی
- اواپراتور چیلر جذبی :
مایع مبرد داخل لوله های آواپراتور پاشیده شده و بر اثر گرمای محیط تبخیر میشود.
که طی این فرآیند مایع مبرد یا همان آب با دمای حدود دوازده درجه سانتیگراد وارد لولههای آواپراتور شده و تا سقف هفت درجه سانتیگراد خنک می شود
ابزربر چیلر جذبی : چیلر چگونه کار میکند
پس از فرآیند خنک سازی آب وارد شده به لوله های آواپراتور و بخار آب تولید شده توسط محلول واسطه که از طریق نازل های ویژه روی سطح لوله های این قطعه پاشیده میشود
و به طور دائم جذب میشود و حرارت محلول واست که ناشی از تبخیر آب می باشد در ناحیه ابزربر آزاد شده و به واسطه آب سرد برج جاری در لوله های این قطعه به خارج از چیلر منتقل می شود.
ژنراتور چیلر جذبی : چیلر چگونه کار میکند
ژنراتور در واقع بستری برای بازگردانی غلظت محلول جاذب می باشد و به این صورت که محلول واسط پس از گذر از مبدل حرارتی وارد لوله های ژنراتور شده و مجددا از طریق بخار با آب داغ گرم میشود.
کندانسور چیلر جذبی : چیلر چگونه کار میکند
آخرین مرحله فرآیند خنک سازی ماده مورب توسط کندانسور صورت میگیرد به این صورت که بخار ناشی از تبخیر مایع مورد که توسط ژنراتور و جذب شده بود وارد لوله های کندانسور شده و طی گذر از سطح لولههای کندانسور تقطیر میگردد.
نهایتا آب مقطر تولید شده همراه با گرمای ناشی از عمل تقطیر وارد سینی واقع در زیر کندانسور شده و مجددا به آپارات اور باز میگردد.
احتمالا تا به این جای کار شما یک ذهنیت و دیدگاه کلی نسبت به طرز کار چیلر های جذبی پیدا کرده باشبد، برای آشنایی بیشتر شما با این وسایل در بخش بعدی یک آیتم جذاب به نام محوه کار چیلر جذبی به شکل انیمیشن را برای شما آماده کرده ایم.
طرز کار چیلر تراکمی چیلر چگونه کار میکند
طرز کار چیلر تراکمی به این صورت است که برای تولید مایع خنک ابتدا گاز مبرد توسط کمپرسور متراکم شده و سپس وارد مجرای کندانسور میشود و به واسطه مایه و هوا خنک و تقطیر میشود.
سپس مایع تولید شده بر اثر تقطیر وارد شیر انبساط شده و پس از تنظیم میزان مایع ورودی به سمت اواپراتور هدایت می گردد.
پس از ورود به آواپراتور افت فشار موجب تبخیر مایع شده و در نتیجه عمل تبخیر مایع خنک کننده خنک کاری به بخشهای مرتبط با اواپراتور صورت میگردد.
در نهایت گاز ناشی از تبخیر نیز به کمپرسور برای شروع مجدد فرآیند وارد می شود.
این کلیت کار چیلر های تراکمی می باشد، در قسمت زیر هم تصویر مربوط به یک نمونه از چیلر های تراکمی را مشاهده می کنید.
نحوه کار چیلر تراکمی چیلر چگونه کار میکند
نحوه کار چیلر تراکمی و نحوه کارکرد هر کدام از قطعات این چیز را در قسمت زیر توضیح داده ایم، در ادامه مقاله طرز کار چیلر با ما همراه باشید تا با قطعات مدل چیلر تراکمی آشنا شوید.
شیر انبساط چیلر تراکمی : نحوه عملکرد چیلر هوا خنک
شیر انبساط میزان مایع مبرد ورودی به لولههای آواپراتور را توسط فانوس تنظیم میکند، البته شیر انبساط ترموستاتیک از دمای خروجی آواپراتور تاثیر می گیرد.
نظرات (1)
مرتضی حیدری - 30 مهر, 1401
سلام. من از خدمات قاصدک سرویس استفاده کردم و خیلی راضی بودم. قیمت و کیفیت انجام خدمات خیلی خوب بود. ممنونم